menu

NIEUWS

Borrels, Exposities, Product lanceringen, BBQ of open ateliers. Hier kom je het te weten.

De 1800 Roeden onderdeel van De Stelling van Amsterdam

Wist u dat De 1800 Roeden onderdeel is van De Stelling van Amsterdam? In 1996 werd onze Hal A als onderdeel van De Stelling van Amsterdam tevens op de Unesco-lijst van Werelderfgoed en de Rijksmonumentenlijst geplaatst.
“Kraijenhoff keert terug, verhalen op de Stelling” is een documentaire met verhalen over de forten op de Stelling. In de 50 minuten durende documentaire keert de “grondlegger” van de Stelling van Amsterdam, Cornelis Kraijenhof, terug naar de forten en spreekt daar fortwachters, pioniers, vrijwilligers, ex-gevangenen en ondernemers. De film geeft beelden van de forten bij Edam, aan het Pampus, aan de Jisperweg, bij Spijkerboor en aan de Nekkerweg in de Beemster en het Muizenfort en de Westbatterij in Muiden.

De film is te zien:
Maandag 23 oktober om 19.30 u.
Onder de Linden, Middenweg 150 Middenbeemster
Toegang: € 3,50

De makers
Filmproductie: Jort van der Maarel
Idee en script: Agnes de Boer
Opdrachtgever: Sichting Verhalen Verbinden
Rol Kraijenhoff: Henk Zwart
Chauffeur: Karin Kuipers
(foto’s Agnes de Boer)

20 jarig verjaardagsfeest De 1800 Roeden knallend succes

Zaterdag 16 september 2017 kan de boeken in als wederom een zeer geslaagd Roeden festival. Dit voormalige Kruithuis, mocht knallen en dat hebben de organisatoren zich geen twee laten vertellen. Bij deze dank aan deze organisatoren, en alle vrijwilligers die hun hebben geholpen met sjouwen en bouwen.

Ook bedanken wij graag onze ere gast Ron Gorter met zijn familie. Ron heeft als kind op dit terrein gewoond, waar zijn vader waker was voor de Munitie Onderzoekings Dienst. Hij heeft ons prachtige verhalen verteld over vroeger, foto’s gegeven en de officiële (reserve)sleutels overhandigd aan de huidige eigenaren. Een prachtig moment!

Maar een feest was geen feest geweest zonder ontzettend leuke en gezellige gasten, muzikanten, DJ’s, vuurmakers, en culinaire kunstenaars van de rollende keukens en onze eigen Esther. Bedankt voor jullie komst, gezelligheid, jullie inzet en onuitputtelijke heerlijke muziek en danspasjes.

Wij zijn jarig!! Kom je ook?

Wij zijn jarig en dat moet gevierd. En dat doen we graag met jullie!!! De 1800 Roeden bestaat dit jaar 20 jaar als Cultureel Bedrijventerrein. Alle reden voor een stevig feestje.

Zaterdag 16 september gaat de muziek aan vanaf 15:00 uur. We hebben foodtrucks, een vliegende piano, diverse bands, schmink, springkussen, barretjes een expo, een film over de historie en uiteindelijk een racket. Want een verjaardag van het voormalig kruithuis mag best een beetje knallen.

Gratis toegang
Open 15:00 – 24:00 uur
Hapjes en drankjes alleen met cash betaling mogelijk.

Open Monumenten Dagen Amsterdam

Zondag 10 sept. is ons MONUMENT OPEN  voor publiek ivm Open Monumentendagen Amsterdam. Wij leiden u graag rond en vertellen u over de historie van deze voormalige munitie opslag plaats De 1800 Roeden (destijds Het Kruithuis). Het terrein met een oppervlakte van bijna twee hectare herbergt een zestal industriële loodsen (Hal A t/m F).

Maak kennis met dit huidige karakteristieke- en groene terrein,  waar duurzaamheid, ambacht, kunst, cultuur en ondernemen samensmelten tot een creatieve hotspot. Je vindt hier onder meer kunstenaars, traditionele ambachten, ontwerpbureaus, geluidskunstenaars, fotografen, meubelmakers, evenementen bureau’s, een amfitheater en een bijzondere horeca gelegenheid.

De Cantina is open vanaf 11.00 uur voor koffie, thee, taart, verse limo’s en lunch MET UITZICHT. Maar ook later op de middag voor een borrel met hapjes én met een warme daghap als afsluiter! Tussen 17.00 en 19.00 wordt er een warme daghap geserveerd voor € 13,50 (hiervoor wel graag reserveren via info@hetrijkvandekeizer.nl of bel op 020-4977506)

Vanaf 15.00 LIVE MUZIEK  van singer-songwriter Mirjam Zuiderveld & gitarist Pieter Nanuru (https://mirjamzuiderveld.wordpress.com/muziek/) bij De Cantina.

Nu nog een zonnedansje.

De Gastengalerij – Grafiek op groot formaat

Vanaf 19 mei staan de Kunsttraject-etalages in de Staatsliedenbuurt drie maanden lang geheel in het teken van grafiek. Leonie van Santvoort heeft als gastcurator in opdracht van Kunsttraject negen grafici uitgenodigd om samen met haar grafiek op maat te maken, speciaal voor deze etalages. De kunstenaars werd gevraagd om binnen de gebruikte grafische techniek op zoek te gaan naar de grenzen van het formaat. Het resultaat is tien etalages met uniek, ruimtevullend grafisch werk.
De elfde etalage is gereserveerd voor een XL-prent (120 x 240 cm) uit het project ‘Bodyparts’ die Leonie van Santvoort eerder heeft uitgevoerd met twee van de expo­­santen, Jacomijn den Engelsen en Margriet Thissen.

Deelnemers:
Annie Schoterman, Anuli Croon, Hans Laban, Inez Odijk, Jacomijn den Engelsen, Leonie van Santvoort, Linda Arts, Margriet Thissen, Maria Ikonomopoulou en Stijn Peeters.

Rondleiding:
Er is een rondgang langs de etalages op vrijdag 19 mei.
Verzamelen om 17.30 uur op het Van Limburg Stirumplein.

Kunsttraject-etalages
Van Hallstraat 13 en 31
J.M. Kemperstraat 89, 121, 140 en 148
Van der Hoopstraat 41, 66, 88 en 89
Fannius Scholtenstraat 20

(beeld: Anuli Croon, ‘Animal & plant wallpaper’ 2017, digitale grafiek, 260 x 360 cm)

Binnenkijken bij ontwerper Piet-Jan van den Kommer

Binnenkijken bij ontwerper Piet-Jan van den Kommer B.V.: De Noordervaart 127 te Stompetoren wordt gevormd door een prachtig 1,5 hectare groot terrein, gevuld met fruitbomen en moestuinen, diverse buitenkamers en een volledig gerenoveerde stolpboerderij uit de 18de eeuw. Een bijzondere kunst expositie met o.a. onze Roeder Titus Brein. Je bent van harte welkom van 13 t/m 21 mei. Meer info => http://www.vandenkommer.nl/events/

en er is meer:

– De grootste WWOO buitenkeuken(30 meter!) ter wereld
– Sneak preview Piet-Jan van den Kommer collectie, najaar 2017 verkrijgbaar in de winkels
– Pop-up reisbureau Jan Doets America Tours
– Nieuwste designs van onze partners op de noordervaart

2 juli Picknick at the Park

Op zaterdag 2 juli 2016 zal terrein de 1800 Roeden (de plek where Amsterdam meets Haarlem) het toneel zijn van een dag vol muziek, kunst, vrienden, BBQ, eten en drinken!

Deze unieke plek met de creatieve energie van heel veel leuke mensen maken PICNIC AT THE PARK al jaren een van Amsterdam’s meest sfeervolle festivals! Initiatiefnemer Joost Wijma zal hier, na zeer succesvolle eerdere edities, de 2016 EDITION gaan neerzetten. Vrienden van vrienden van vrienden zijn de vaste ingrediënten van PICNIC AT THE PARK; je viert je eigen festival binnen ons festival! Het concept is simpel; WIJ regelen – voor een luttele bijdrage van €15,- de muziek en de BBQ (en ja lieve Hollanders, dat is inclusief hetgeen we op de BBQ gaan grillen en de immer te slappe witte plastic wegwerp bordjes/bestek). JULLIE nemen zelf je drank en glazen mee.

IN SHORT
Wanneer: zaterdag 2 juli 2016
Tijd: 16.00 – 01:00 uur
Entree: 15€ pp inclusief BBQ (voor de drank BYO)
Waar: Amfitheater De 1800 Roeden, Joris van den Berghweg 103, Amsterdam
Parkeren: bij sportparken Tom Schreursweg 10, 1067 MC

– DJ & diverse bands (singsong-writers- en bluesy style)
– Kwalitatief BBQ-vlees & salades
– Superkoffie van onze huisbarista Espresso Kitchen
– Huisgemaakte Likeuren van Esther Bruijn
– Wijnbar
– Popcorn & Marshmallows voor de kids
– Art & Artifacts shop en tentoonstelling met producten van onze Roeders. (open vanaf 15:00 uur)
– Beeldentuin in buitenruimte van Hal H

(let op geen PIN)

Donderdag 12 mei ondernemers vereniging weer bij elkaar

Er is een nieuwe OV netwerk-buitenborrel op komst en wel op donderdag 12 mei a.s.! Van 17 tot een uur of 19 praten we met elkaar bij over Voedselbos en Boereninitiatieven, wat gaat er gebeuren op de Polderheuvel en welke evenementen staan er op stapel voor dit jaar…. Dat en meer bij Mijn Stadstuin (hoek Nico Broeckhuysenweg – Tom Schreursweg) met lekkere pizzapunten uit de steenoven van Robin, hapjes en drankjes van de Fruittuin, muziek en bijengezoem. Netwerken en genieten voor maar 5 euro per persoon, óók als je (nog) geen lid bent van de OV! Tot donderdag….

Facebook Tuinen van West
Website van de OV
Lid worden van de OV

Vrijdag 13 mei Nestwerken

Je bent vrijdag 13 mei van harte welkom voor Nieuw Nest #2, die wordt gehouden in Broedplaats HW10. Nieuw Nest is een reeks netwerkbijeenkomsten in de broedplaatsen van Nieuw-West voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, cultuur, duurzaamheid, stedelijke vernieuwing en sociaal ondernemerschap in Amsterdam Nieuw-West. Met dit keer een bijzonder cultureel programma samengesteld en uitgevoerd door artiesten uit HW10.

Zie het Facebook evenement voor meer info.

Social

Foto albums

Onderwerpen

Archief