menu

Annie Schoterman

Beeldend kunstenaar

prev
next
06 15.50.06.94
annieschoterman@xs4all.nl
www.annieschoterman.com
Hal B West – Atelier 0.02

De wereld is te interessant en te verontrustend om zomaar ongemoeid te laten.

Ik schilder, maak grafiek en bouw installaties. Dat wil zeggen; qua schilderen: olieverf, fresco al buono en aquarel. Zeefdruk is mijn grafische dicipline. De installaties bestaan uit o.a. ijzer, hout, stof. Wat ik probeer in mijn werk, is harmonie en lichtheid uit te stralen. Ook symmetrie blijkt in mijn werk vaak de uitkomst om orde in de chaos scheppen.

Mijn veelvuldige en langdurige verblijven In Italië hebben mijn intenties versterkt, vooral wat betreft de ‘lichtheid’ alsmede de oude culturen van de Etrusken , de Romeinen, maar ook de christelijke invloeden hebben invloed op mijn werk.

Inspiratiebronnen zijn vooral de wereld om mij heen hoe die zich manifesteert, de ‘grote’ politieke wereld, maar evenzo goed het dagelijkse ‘kleine’ om ons-heen-maatschappij.Enin dit verlengde: de literaire en filosofische neerslag hiervan.
Ik gebruik vaak teksten van dichters en filosofen als aanleiding om (series) werken of een installatie te maken. Inspirerend voor mij zijn o.a. Paul Celan, Kees Ouwens, Unica Zürn, Ingeborg Bachmann en de filosofen Peter Sloterdijk, Levinas, Spinoza.

Arnold Tebra
Alexander Schabracq