JAN VAN MUIDEN
3454
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3454,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

JAN VAN MUIDEN

Geschoold als timmerman, ben ik na omzwervingen in de rock&roll, via de bouw, later restauratiewerk, aangekomen op mijn bestemming als meubelmaker. Rond 1990 ben ik gestart met folding furniture, opvouwbare meubels van een uitzonderlijke klasse van bekende ontwerpers. Mijn fascinatie voor die meubels is bij mijn eigen ontwerpen nog steeds zichtbaar. De rankheid van het uiterlijk en het naar boven halen van de verschillende eigenschappen van het hout zowel constructief als esthetisch.

 

Ik werk vanuit mijn werkplaats op cultureel bedrijventerrein De1800Roeden, waarvan ik mede eigenaar ben. Omringt door andere kunstenaar en ambachtslieden die hier hun atelier hebben, vind ik de inspiratie om nieuwe ontwerpen en de toepassingen van nieuwe materialen te ontwikkelen.

 

In mijn ontwerpen maak ik zichtbaar wat het hout aan eigenschappen te bieden heeft. De kleur, de tekening, de loop van de nerven. Door het hout te combineren met andere materialen zoals staal en epoxy/kunststof worden deze eigenschappen benadrukt.
Deze combinatie van materialen maakt tevens een ranke vormgeving mogelijk. De meubels hebben een lichtheid terwijl ze ook stevig en duurzaam zijn. Ge?nspireerd door mooie klassieke meubels en door het gebruik van eigentijdse materialen ontstaan er tijdloze ontwerpen.

 

CONTACT
jan@janvanmuiden.nl
www.lelysluys.nl
LOKATIE

HAL G - Atelier midden

Category

DIENSTVERLENING, MEUBELMAKER