De 1800 Roeden | Herma de Wit – Orobio de Castro
3414
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3414,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Herma de Wit – Orobio de Castro

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik geïntrigeerd door de kracht en schoonheid van de natuur. Een van mijn eerste herinneringen is dat ik door mijn moeder in de tuin werd neergezet, tussen de bloemen en de planten. Alleen, tussen het groen, heb ik geleerd de natuur te observeren. En ik verwonder mij tot op de dag van vandaag.

 

Afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie 1979-1983 modevormgeving.
Na een loopbaan in de mode is mijn interesse verschoven naar de beeldende kunst. Sinds 1999 maakt ik beeldend werk, waarbij mijn fascinatie voor natuur een grote rol speelt. Dat kan zich uiten in fragiele schetsen van bloemen, in dynamisch brons van dieren, tot in robuuste sculpturen van reusachtige bloemen. Ik volg het groeiproces van bloemen in mijn tuin, om vervolgens het ontluiken van de bloemen te verwerken in mijn beelden.

Mijn werk wordt in de loop der tijd steeds monumentaler. Misschien heeft het te maken met het steeds meer toelaten van mijn mannelijke kant; ik deins niet meer terug voor staal, en voor groots werk. Ik observeer een bloem, maak een schets en kan hem dan vervolgens 3D uitwerken. Maar hoe stoer mijn sculpturen ook kunnen lijken, ik hoop dat de kwetsbaarheid van de natuur er toch nog in te herkennen is. Juist dat spanningsveld tussen kracht en breekbaarheid blijft mij boeien.

 

06.3030.7332
herma.dewit@xs4all.nl
www.hermadewit.nl
Herma de Wit

LOKATIE

HAL H, ATELIER 0.03

Category

BEELDENDE KUNST